Press / 2004 / Tryg

Gammel kunst hjælper unge, progressive kunstnere på vej

Børst støvet af de gamle, guldrandede malerier i kælderen, sælg dem på auktion og brug pengene på ny, moderne kunst, der kan inspirere medarbejderne og give kunderne en oplevelse.

Sådan tænkte forsikringsselskabet Tryg, der nu rydder ud i lagerrummet under hovedkontoret i Ballerup og samtidig hjælper unge talenter på vej. Tryg bruger en del af indtægterne på at udsmykke sine kundecentre med meget moderne og progressiv kunst. I første omgang gælder det Trygs nyindrettede kundecenter i Næstved Stor-Center.

Tryg har via Galleri Egelund i København købt i alt 45 malerier og fotografier af fem forskellige unge kunstnere til væggene i Næstved.

De fem kunstnere udgør en buket af Danmarks mest lovende unge kunstnere. Fælles for dem er, at de er meget progressive i deres kunst. De prøver gerne nye ting af, hvilket resulterer i paradoksale, forunderlige og fanden-i-voldske billeder.

De fem er Anders Brinch, Anders W.Ø. Larsen, Allan Otte, Frederikke Friderichsen og Karin Kaster. Detaljeret information om dem og deres værker kan fås hos Galleri Egelund.

Koncerndirektør i Tryg, Stig Ellkier-Pedersen, siger:

Vi har valgt at købe denne anderledes og meget moderne kunst, fordi vi tror på, at det inspirerer medarbejdere og kunder. Samtidig giver det vores kontorer en identitet, frem for blot at være traditionel udsmykning. Moderne kunst signalerer fornyelse, og det passer til Trygs virksomhedskultur; det er tryghed at turde stille spørgsmålstegn ved det traditionelle, at udfordre og sprænge rammer.

Tryg præsenterer for første gang de 45 billeder ved en åbningsreception i Trygs nye kundecenter i Næstved Stor-Center (på Kurts torv) fredag den 29. oktober 2004 klokken 14.15 hvor koncerndirektør Stig Ellkier-Pedersen vil være til stede.

Tryg