En anden virkelighed

af MARIE KIRKEGAARD

Med feminin og sart lethed blander Karin Kaster det abstrakte i form af aquareltynde rorschachlignende mønstre med figurationer som blomster, trækonstruktioner, bjerge, stearinlys og julekugler. Hun skaber et surreelt univers, der fremelsker maleriets fiktionelle potentialer.

I Kasters univers er billedscenen forladt, mennesketom og ligger i uforløst spænding og venter på, en handling skal finde sted. Som en narrativ fortællingsmodel illuderer malerierne en begyndelse og en handlingsrejse, der giver et abstrakt løfte om at ende i en smuk drømmeverden.
Vejen dertil bliver et løb uden retningsangivelse, fyldt med forhindringer, blindgyder og skæbnesvangre grænser, der skal krydses. Valg skal træffes – præcis som livets eksistentielle mangfoldighed af beslutninger, der venter på at blive truffet.

Illusionen om den lykkelige slutning forbliver i Kasters univers ved vejen dertil. Med hendes egne ord er det “ved skillevejen, hvor terningen kastes, hvor skæbnen råder, at ens liv bliver formet og defineret. Men hvilke spor skal man følge for at opnå lykken og bør man forblive på den lige vej? For i alt det skæve ligger en anden virkelighed – en anden løsning”.

Marie Kirkegaard, kunsthistoriker/2005